Hout is een zeer veelzijdig materiaal waarmee van alles kan worden gemaakt, van meubels tot schuttingen, tafels en zelfs boekenplanken. Maar als je op zoek bent naar manieren om meer hout toe te voegen aan het huis, heb je misschien geen ideeën meer. Om je opnieuw te inspireren, hebben we een lijst samengesteld met fantastische manieren om meer hout aan het huis toe te voegen waar je waarschijnlijk niet eerder aan had gedacht.

 

Bouw een mooie houten boekenplank

Een boekenplank bouwen lijkt misschien een ambitieus project, maar het kan eigenlijk een heel eenvoudig proces zijn. Je kan de boekenplank bouwen van elke houtsoort die je wilt, maar wij raden je aan grenen of rode eik te gebruiken. Als je wilt, kun je de boekenplank ook in een kleur naar keuze beitsen. Als je de boekenplank zelf bouwt, kun je hem zo groot of klein maken als je wilt. Het is een geweldige manier om opbergruimte toe te voegen aan elke kamer in het huis, en het zal er absoluut prachtig uitzien. Je kan ook kiezen voor een wandplank, dit is in principe hetzelfde idee en het vult je muren op een mooie manier op.

 

Voeg houten meubels en accenten toe.

Accenten en meubels van hout zijn een geweldige manier om dat rustieke gevoel toe te voegen aan elke kamer in je huis. Als je een woonkamer hebt met een houten salontafel en houten planken of een slaapkamer met houten nachtkastjes ben je al halverwege. Je kan ook houten elementen toevoegen aan de keuken met houten keukengerei of zelfs een houten snijplank. Houten meubels zijn zeer veelzijdig en kunnen in elke kamer van het huis worden gebruikt. Zelfs in een buitenruimte, als je een balkon hebt bijvoorbeeld. Je kan een mooie balkontafel maken of kopen van hout bijvoorbeeld. Dit is een leuke manier om je balkon op te fleuren en hier meer gebruik van te maken.

 

Gebruik metaal en hout samen.

Als je op zoek bent naar iets moderners, zijn metaal en hout een geweldige combinatie. Als je een open concept woonkamer en keuken hebt met houten kasten, kun je metalen accenten toevoegen zoals een metalen schaal als decoratie of je kunt metaal gebruiken als aanrechtblad. Het is ook een goed idee om ergens in de keuken een houten dienblad of snijplank toe te voegen. Een ander leuk idee is om houten aanrecht krukjes toe te voegen aan de keuken. Ze zijn een geweldige manier om een modern gevoel toe te voegen aan de ruimte.